Poproszę o opinię na temat tego autka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • p_rs
    Classic
    • 2009
    • 37

tomek, nie twierdze, że ten wzór jest idealny, ale we wnioskach wpisywałem wartości wyższe o około 600PLN od tego co mi wyszło z tego wzoru a i tak za każdym razem wartość otrzymana była zaniżana o około 300-400PLN od tego co obliczałem. :roll:

Damianjg, poszło

lukasz3112,
  • Guguś
    L&K
    S_OCP Member
    • 2008
    • 1212

Planuje kupić jakieś kombi do 15 tyśków max

Wpadła mi w oko taka toyotka, co o niej sądzicie, może polecicie jakieś inne autko

Jaki silnik ewentualnie w danym aucie
    Załączone pliki

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• shok
      RS
      • 2009
      • 2070
      • Octavia I (1U2)
      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Hahaha :shock: .Napisz przede wszystkim czy ma być diesel ( 90km czy nowy d4d) czy może jakaś benzyna.Bo zadałeś pytanie jakby był tam montowany jeden silnik i tylko w jednym roku

[ Dodano: Sob 01 Maj, 10 19:48 ]
      Ja poleciłbym Ci 2.0TD 90km stara tańsza w eksploatacji od d4d jednostka. Np. do 90km sprzęgło kupisz w sklepie (japońskie-naprawdę dobre- jednomas)za 700zł.W d4d 700zł to będzie jedna z rat do zapłacenia za dwumas

Komentarz

• Guguś
        L&K
        S_OCP Member
        • 2008
        • 1212

Szukam auta rodzinnego, kombi, niekoniecznie diesel

Zastanawiałem się nad jakimś vanem też.

Z drugiej strony nie chciałbym kupić jakiegoś muła

Komentarz

• Agamek12
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 9943
          • Ford

Wiesz co, mi te Toyoty Avensis jakoś nie leżą. W mojej rodzinie kuzyn ma 2.0TD '99 a wujek 1.8 '00 (z LPG II-giej generacji), kolega miał służbową 1.6 '00 (wszystkie przedliftowe) - od strony technicznej nikt do tych aut nie ma żadnych zastrzeżeń. Ale mi zupełnie nie pasuje wnętrze. Po pierwsze kolor deski jest jakiś dziwny - ni to szare, ni czarne. We wnętrzu jest jeszcze mniej przytulnie niż w O1 - choć miejsca więcej. I jakiś dziwny zapach się w niej roznosi... Nie wiem co jest, ale jakoś jej nie trawię...
          Aha, w kombi padają tylne wycieraczki i rdzewieje dziura wokół nich...
          Adam... Używam:
          Rolka: e11FL 97KM/130Nm
          Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• shok
            RS
            • 2009
            • 2070
            • Octavia I (1U2)
            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Co tu dużo pisać ostatnia Avensis w której w sumie nie ma co sie popsuć.Auto tak jak wspomniał Adamek brzydkie a w środku brzydkie do kwadratu.W sumie auto z poprzedniej epoki jak Octavia OI. 2.0TD pali 6l normalnej jazdy a nie jakieś eco-sreko.Mi tam dziura wokół wycieraczek na szczęście nie rdzewieje. :lol:Jakbyś szukał diesla to 90km jest duuużo tańszy w eksploatacji od d4d a różnice wcale nie takie kosmiczne

Komentarz

• Guguś
              L&K
              S_OCP Member
              • 2008
              • 1212

A co powiecie na temat laguny 1993-2001

Komentarz

• sebu
                L&K
                • 2008
                • 1304
                • Octavia II (1Z3)
                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez Guguś
                jeżeli laguna to radził bym 1.9 dti. jeżeli chodzi o diesla,bo benzyna to podobno dobre są 1.8 lub 2.0.
                Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz
                jak pomogłem to daj punkcik
                sprzęgło od G 60

Komentarz

• shok
                  RS
                  • 2009
                  • 2070
                  • Octavia I (1U2)
                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez sebu
                  Zamieszczone przez Guguś
                  jeżeli laguna to radził bym 1.9 dti. jeżeli chodzi o diesla,bo benzyna to podobno dobre są 1.8 lub 2.0.
                  A ja radziłbym 1.8 wsadził gaz II generacji teraz z 1.5tyś zl kosztuje i cieszył się autem.Ojciec ma taką od kilku dobrych lat.Chociaż od jakiś 2 lat to zrobiło może z 1000km bo nie ma gdzie jeżdzić.Tam jedynie wymieniasz oleje,filtry i łączniki stabilizatora z przodu(50zł szt.+25zł wymiana) i nic więcej.Aaa no raz wymienił szczotki w alternatorze 5zł dał a za wymiane 10zł bo nawet alternatora nie trzeba wyciągać a dostęp łatwiejszy do niego niż do akumulatora :lol: Ale do ASO nie zaglądaj bo się przewrócisz. :twisted:
                  + tulejki w dzwiach kierowcy bo drzwi opadły troszkę cena za jedne drzwi=cenie kompletu 4drzwi do Astry :lol:

Komentarz

• granacik
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 249

Jeździłem Avensisem kombi 1.6 benzyna 2002 r przez ok rok, teraz od 2 lat jeździ żona. Powiem krótko, samochód jest rewelacyjny. Obecnie ma przebieg rzędu ponad 180 000 i "odpukać" do tej pory nic, dosłownie nic się nie zepsuło. Proponuję dołożyć z 3 tysiące i kupić model po liftingu. Dużo lepiej wygląda przede wszystkim w środku. Spalanie ok. 8,5-9,5 l w mieście, zazwyczaj ok 9l. Leje się benzynę, wymienia klocki, płyny i się jeździ.

Mimo przejechania 180 tys wnętrze niewiele się zużyło, nic nie powycierane, dziurawe czy przebarwione. Może trafiłem dobry egzemplarz ale nie mogę powiedzieć ani jednego złego słowa na ten samochód.

Komentarz

• nemi
                      Ambiente
                      • 2008
                      • 227

Mazda 626 lub Premacy (mały van) - tylko benzyniaczki, bo Diesle nie są zbyt udane.
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=544518#544518

Komentarz

Pracuję...